Skip to main content

Versla Opstijgend Vocht Voorgoed

Profiteer van onze gratis expertise ter plaatse, uitvoering binnen 2 weken, 30 jaar garantie en kosteloze na opvolging.

Kwaliteit Gegarandeerd

Directe Actie tegen uw opstijgend vocht

Vernast Group

Opstijgend vocht: Een verborgen bedreiging voor uw woning

Opstijgend vocht is een sluipend probleem dat vaak onopgemerkt blijft tot de schade zichtbaar wordt. Dit veelvoorkomende probleem ontstaat wanneer grondwater in de muren van uw huis wordt opgezogen, vergelijkbaar met hoe een spons water absorbeert. Zonder effectieve waterkering kan dit leiden tot een reeks problemen, van schadelijke schimmelvorming die uw gezondheid kan beïnvloeden tot structurele schade aan uw woning.

Herken de Tekenen:

Symptomen van opstijgend vocht zijn niet te missen: opkrullend behang, vochtige plekken op de muur, loskomende plinten en beschadigd schilderwerk. Deze tekenen wijzen op een onderliggend probleem dat directe aandacht vereist.

Gevolgen van Opstijgend Vocht:

Naast de direct zichtbare schade, veroorzaakt opstijgend vocht ook bouwfysische aftakeling van het gebouw door de hoge concentratie en kristallisatie van zouten uit de bodem. Dit resulteert in verminderd comfort, geurhinder, ontwikkeling van micro-organismen zoals schimmels, verzwakking van de warmte-isolatie en vaak gezondheidsproblemen.

Hoe bestrijden wij Opstijgend Vocht?

Creatie van een Nieuwe Waterkerende Laag: Met behulp van onze innovatieve techniek injecteren we onze speciale crème horizontaal in uw muren. Deze crème reageert met vocht en vormt een duurzame, vochtafstotende laag die verdere vochtopname verhindert. Hierdoor wordt de opwaartse trek van vocht effectief gestopt.

Bescherming tegen Nieuwe Aantasting: Om te garanderen dat behandelde muren beschermd blijven tegen toekomstige vochtproblemen vanuit aangrenzende muren, brengen we ook een verticale waterkerende laag aan. Dit zorgt voor een alomvattende bescherming en voorkomt herhaaldelijke vochtproblemen.

Boek een Gratis Inspectie
Plan uw Fysieke Inspectie
Basisbehandeling – v.a. €100/m
 • Plinten verwijderen
 • Boorgaten boren
 • Injectiecrème aanbrengen
 • Gaten afdichten
Afwerking – v.a. €125/m
 • Aangetast pleisterwerk verwijderen
 • Zoutmembraan aanbrengen
 • Nieuw pleisterwerk
Optioneel – n.o.t.k.
 • Droging nieuwe pleisterwerk
 • Schilderwerken

Flexibele Betaling 0,0% Renten

Bij Vernast begrijpen we dat de kosten voor vochtbestrijding een zorg kunnen zijn. Daarom bieden wij een afbetalingsplan aan, waarmee een vochtvrije woning voor iedereen bereikbaar is, ongeacht het budget. Dit plan maakt het mogelijk om de kosten van de behandeling gespreid te betalen, zodat u direct kunt genieten van een gezonde, vochtvrije woning zonder uw spaargeld aan te spreken.

Plan uw Fysieke Inspectie
Boek uw Online Inspectie
Representatief Voorbeeld
 • Voorbeeldlening: €5.000
 • Terugbetaling over 12 maanden
 • Maandelijkse aflossing: €416,67
 • Totaal te betalen: €5,000
 • Jaarlijks kostenpercentage (JKP): 0%
Flexibele Betalingsmogelijkheden
 • Gespreide maandbetalingen
 • Aangepast aan budget

Financiële Ondersteuning

Sinds 1 oktober 2022 kan je voor de bestrijding van vocht aanspraak maken op de Mijn VerbouwPremie. De oude renovatie- en energiepremies werden in deze nieuwe premie geïntegreerd. De Mijn VerbouwPremie bedraagt maximaal 50% van het totale factuurbedrag.

TIP: heb je de vochtbestrijding al laten uitvoeren en heb je er nog geen premie voor aangevraagd? Dan kan je sinds 1 oktober 2022 onder bepaalde voorwaarden de MijnVerbouwPremie aanvragen. Moet je je vochtproblemen nog aanpakken? Dan kan je de premie aanvragen na de uitvoering van de werken

Plan uw Fysieke Inspectie
Boek uw Online Inspectie
Voorwaarden
 • Minstens 15 jaar oud woning
 • Minimaal factuur 1000 euro
 • Om de 5 jaar een premie
Nuttige links
Verplichtingen voor premie
 • Je moet de vochtbestrijdingswerken laten uitvoeren door een professionele vochtbestrijder

Droogtijd na Muurinjectie

Na een muurinjectie voor vochtbestrijding is uw muur niet meteen droog. De droogtijd varieert afhankelijk van de muurdikte en het initiële vochtgehalte. Gemiddeld drogen muren 2 cm per maand. U kunt kiezen voor natuurlijke droging, wat langer duurt, of voor een versnelde methode met adsorptiedroger en luchtkussen.

Plan uw Fysieke Inspectie
Boek uw Online Inspectie
Natuurlijke Droging
 • Voldoende ventileren
 • Voldoende verwarmen
 • Droging 2 cm/maand
Versnelde Droging
 • Gericht drogen
 • Techniek: Luchtkussenmethode
 • Toestel: Adsorptiedroger

Garantie 30 jaar op alle kelders*

Uitvoeringen binnen 5 dagen*

50% terugbetaald door premie

Bereken uw kostprijs

Een Vraag?
Zo Opgelost!

Vragen over vochtbestrijding? Bekijk onze FAQ voor snelle antwoorden. Voor meer hulp, bel onze expert op 036899065.

Opstijgend vocht?

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is grondvocht dat door de stenen in de muren wordt geabsorbeerd, vergelijkbaar met hoe een spons continu water opneemt. Het maakt de onderkant van muren, zowel binnen als buiten, steeds vochtiger en kan tot aanzienlijke schade leiden.

Oorzaak van opstijgend vocht

Opstijgend vocht kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is het ontbreken van een effectieve waterkering, waardoor grondvocht via de fundering onbelemmerd in de muren kan trekken. Beschadiging of onjuiste plaatsing van een vochtscherm kan ook leiden tot problemen met opstijgend vocht.

Opstijgend vocht in binnenmuren

Vocht kan zowel in binnenmuren als buitenmuren optreden. Binnenmuren die last hebben van vocht kunnen leiden tot een ongezonde binnenomgeving, zoals een muffe geur, schimmelvorming, en loskomend pleisterwerk of behang. Muurinjectie is echter vaak een effectieve oplossing.

Gevolgen van opstijgend vocht

Optrekkend vocht kan schade toebrengen aan pleisterwerk en schimmelvorming veroorzaken. Het gaat vaak gepaard met een muffe geur en een verhoogde luchtvochtigheid, die beide schadelijk zijn voor de gezondheid. Opstijgend vocht kan ook structurele schade aan gebouwen veroorzaken en moet daarom idealiter in een vroeg stadium worden behandeld.

Ons aanbod bij Vernast

Inspectie door een bouwkundige

Wij voeren enkel gekwalificeerde bouwkundigen onze inspecties uit, wat ons in staat stelt om 30 jaar garantie te bieden. Dit zorgt voor betrouwbare, nauwkeurige beoordelingen, vrij van verkoopbelangen.

Uitvoering binnen 8 weken

Wij stellen ons in om uw vochtproblemen snel en effectief aan te pakken. Wij garanderen dat de uitvoering van vochtbestrijding werkzaamheden start binnen 8 weken na goedkeuring. Zo zorgen we ervoor dat uw ruimte snel terug comfortabel en vochtvrij is.

Garantie tot 30 jaar

Een garantie van 30 jaar op vochtbestrijding benadrukt het vertrouwen in de duurzaamheid van de aangeboden oplossingen en de toewijding aan langdurige klanttevredenheid.

Voorstel op maat

Elk gebouw is uniek, en dat geldt ook voor de aanpak van vochtproblemen. Onze specialisten analyseren jouw specifieke situatie zorgvuldig en adviseren de optimale behandeling op maat voor jouw vochtuitdaging.

Plan uw Fysieke Inspectie
Boek uw Online Inspectie

Snelheid en Precisie in Elke Vochtinspectie

Vraag nu je gratis expertise aan

Profiteer van onze gratis expertise ter plaatse, uitvoering binnen 8 weken, 30 jaar garantie en kosteloze na opvolging.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 2
Contactgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.