Skip to main content

Verwoestende Kracht van Vocht!

Ontdek hoe u zich kunt beschermen tegen deze bedreiging voor een gezonder leven. In de volgende secties vindt u waardevolle inzichten en oplossingen.

Gezondheid Nr.1

De Stille Impact van Vocht in Vlaamse Woningen

Vocht in huis is een stille bedreiging die uw wooncomfort en gezondheid ernstig beïnvloedt. In Vlaanderen kampt ongeveer 30% van de huishoudens met vochtproblemen, een zorgwekkend hoog percentage dat de noodzaak voor bewustzijn en actie benadrukt. Een studie van de Universiteit van Antwerpen onthult dat bewoners van vochtige woningen tot 40% meer kans hebben op gezondheidsklachten zoals astma, allergieën en chronische luchtwegaandoeningen. Deze cijfers vormen de dagelijkse realiteit voor duizenden Vlamingen en benadrukken de urgentie om vochtproblemen aan te pakken.

Bij Vernast begrijpen we de ernst van deze problematiek en bieden wij gespecialiseerde oplossingen om de vochtproblemen in uw woning doeltreffend aan te pakken. Of u nu te maken heeft met condensatie op uw ramen, bezorgd bent over de luchtkwaliteit, of zoekt naar manieren om toekomstige problemen te voorkomen, wij hebben de expertise en technologieën in huis om uw leefomgeving te verbeteren en te beschermen. Onze aanpak richt zich op duurzame en effectieve methoden zoals geavanceerde ventilatietechnieken, effectieve isolatiemethodes en innovatieve vochtbestrijdingstechnologieën. Elk van deze oplossingen is ontworpen om een gezonde en comfortabele woonomgeving te waarborgen.

Vernast Group

Wij Creëren Gezonde Leefomgevingen

Bij Vernast begrijpen we dat elk vochtprobleem uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen om uw gezondheid en welzijn te beschermen.

Boek nu u Gratis Inspectie!

Natte Muren

Met onze muurinjectie stoppen we vocht en voorkomen verdere schade.

Condensatie op Ramen

Wij optimaliseren luchtcirculatie om condensatie te minimaliseren en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Schimmelvorming

Grondige schimmelbestrijding en preventieve maatregelen om uw woning gezond te houden.

Vochtige Kelders

Effectieve waterdichtingstechnieken om uw kelder droog en bruikbaar te maken.

Bouwindustrie van morgen

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver.”

Mahatma Gandhi

Gezondheidsrisico’s door Vocht

De impact van vocht op de gezondheid is aanzienlijk en veelzijdig. Eén van de meest voorkomende gevolgen is de verhoogde kans op ademhalingsproblemen. Vochtige omstandigheden zijn ideale broedplaatsen voor schimmels en huisstofmijten, die allergische reacties en astma-aanvallen kunnen veroorzaken. Vooral kinderen en ouderen zijn kwetsbaar voor deze omstandigheden en kunnen chronische ademhalingsaandoeningen ontwikkelen.

Daarnaast kan blootstelling aan vocht en schimmel leiden tot allergieën en zelfs huidaandoeningen. Mensen met een reeds bestaande huidaandoening kunnen merken dat hun symptomen verergeren in vochtige omgevingen. Langdurige blootstelling kan ook leiden tot meer chronische aandoeningen zoals reumatische klachten.

Bovendien heeft vocht een indirect effect op de algehele gezondheid. Een vochtige omgeving kan leiden tot een slechtere slaapkwaliteit, wat op zijn beurt de weerstand kan verminderen en de vatbaarheid voor andere ziekten kan verhogen. De constante blootstelling aan een ongezonde omgeving heeft een cumulatief effect op het welzijn.

De Noodzaak van Effectieve Vochtbestrijding

Gezien de ernst van deze gezondheidsrisico’s, is het essentieel om vochtproblemen in uw woning serieus te nemen en effectief aan te pakken. Vernast biedt gespecialiseerde oplossingen om niet alleen de symptomen van vocht aan te pakken, maar ook om een duurzame, gezonde leefomgeving te creëren. Onze methoden zoals muurinjecties, geavanceerde ventilatiesystemen en kwalitatieve isolatie zijn ontworpen om uw huis te beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht.

Door samen te werken met Vernast, kunt u actie ondernemen om de gezondheidsrisico’s van vocht in uw huis te verminderen. Neem contact met ons op voor een gratis consultatie of vochtinspectie, en laat ons samen werken aan een gezondere woonomgeving in Vlaanderen.

452

Vochtvrije Woningen

1,500,000

Vochtige Woningen in Vlaanderen

25

Vochtige Woningen in Vlaanderen

Een Vraag?
Zo Opgelost!

Vragen over vochtbestrijding? Bekijk onze FAQ voor snelle antwoorden. Voor meer hulp, bel onze expert op 036899065.

Opstijgend vocht?

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is grondvocht dat door de stenen in de muren wordt geabsorbeerd, vergelijkbaar met hoe een spons continu water opneemt. Het maakt de onderkant van muren, zowel binnen als buiten, steeds vochtiger en kan tot aanzienlijke schade leiden.

Oorzaak van opstijgend vocht

Opstijgend vocht kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is het ontbreken van een effectieve waterkering, waardoor grondvocht via de fundering onbelemmerd in de muren kan trekken. Beschadiging of onjuiste plaatsing van een vochtscherm kan ook leiden tot problemen met opstijgend vocht.

Opstijgend vocht in binnenmuren

Vocht kan zowel in binnenmuren als buitenmuren optreden. Binnenmuren die last hebben van vocht kunnen leiden tot een ongezonde binnenomgeving, zoals een muffe geur, schimmelvorming, en loskomend pleisterwerk of behang. Muurinjectie is echter vaak een effectieve oplossing.

Gevolgen van opstijgend vocht

Optrekkend vocht kan schade toebrengen aan pleisterwerk en schimmelvorming veroorzaken. Het gaat vaak gepaard met een muffe geur en een verhoogde luchtvochtigheid, die beide schadelijk zijn voor de gezondheid. Opstijgend vocht kan ook structurele schade aan gebouwen veroorzaken en moet daarom idealiter in een vroeg stadium worden behandeld.

Ons aanbod bij Vernast

Inspectie door een bouwkundige

Wij voeren enkel gekwalificeerde bouwkundigen onze inspecties uit, wat ons in staat stelt om 30 jaar garantie te bieden. Dit zorgt voor betrouwbare, nauwkeurige beoordelingen, vrij van verkoopbelangen.

Uitvoering binnen 8 weken

Wij stellen ons in om uw vochtproblemen snel en effectief aan te pakken. Wij garanderen dat de uitvoering van vochtbestrijding werkzaamheden start binnen 8 weken na goedkeuring. Zo zorgen we ervoor dat uw ruimte snel terug comfortabel en vochtvrij is.

Garantie tot 30 jaar

Een garantie van 30 jaar op vochtbestrijding benadrukt het vertrouwen in de duurzaamheid van de aangeboden oplossingen en de toewijding aan langdurige klanttevredenheid.

Voorstel op maat

Elk gebouw is uniek, en dat geldt ook voor de aanpak van vochtproblemen. Onze specialisten analyseren jouw specifieke situatie zorgvuldig en adviseren de optimale behandeling op maat voor jouw vochtuitdaging.

Plan uw Fysieke Inspectie
Boek uw Online Inspectie

Snelheid en Precisie in Elke Vochtinspectie

Hoe kunnen we u helpen?

Profiteer van onze gratis expertise ter plaatse, uitvoering binnen 8 weken, 30 jaar garantie en kosteloze na opvolging.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 2
Contactgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.