Skip to main content

Wat hebben een kelder en een zwembad gemeen? Dat ze allebei perfect waterdicht zijn. In theorie. Want in de praktijk krijgen veel gemetselde kelders af te rekenen met water. Specialist Noaqua vertelt over de enige oplossing die écht werkt … en waarom de alternatieven te kort schieten.

Werkt niet: een pompsysteem

Nu ja, het werkt wel. Als je genoegen neemt met een tijdelijke oplossing. Want zo’n pomp voert het water wel af, maar het blijft binnenkomen! De oorzaak van je probleem blijft dus bestaan. En wat als je pomp kapot is? Of de elektriciteit uitvalt?

Werkt niet: injectie

Als je muren kampen met opstijgend vocht, dan moet je ze laten injecteren. Toch? Niet zo voor je keldermuren. Die staan namelijk constant in contact met vochtige grond. Zo krijgt de injectiegel nooit de kans om uit te drogen.

Werkt, maar moeilijk te realiseren: een bekuiping langs buiten

Ook een bekuiping maken langs de buitenkant van je kelder is niet haalbaar. De grond rond je woning kan je misschien afgraven, maar hoe geraak je ooit onder je keldervloer? En het is net de waterdichte combinatie muur-vloer die een perfecte waterdichting garandeert!

Werkt wel: een bekuiping langs binnen

Een bekuiping langs binnen is de enige oplossing die werkt. Alleen zo pak je je kelder perfect waterdicht in. Maar hoe werkt dat dan? De specialisten van NoAqua gaan aan de slag in verschillende stappen en lagen.

  • Een specialist kapt, reinigt en/of zandstraalt je keldermuur tot op de ruwe baksteen. Dat is de basis voor een goede hechting
  • Daarop komt een waterdichtend snelcement. Dit dicht alle lekken.
  • Een eerste laag cementering met wapeningsnet wordt aangebracht.
  • Dan volgt een tweede laag cementering. Die houdt de waterdruk tegen.
  • De aansluiting muur-vloer krijgt een extra cementering. Zo kan er ook langs hier geen water binnen.
  • Op de vloer giet de specialist van Noaqua een gewapende betonnen vloer.
  • Ten slotte brengt hij twee lagen hydraulische tweecomponentenmortel aan.

Het resultaat is een perfect waterdichte kuip op enkele dagen. Zonder naden of zwakke punten. Heb je ook last van water in je kelder? Contacteer dan de vochtspecialisten van Noaqua en maak er definitief komaf mee.

Leave a Reply

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.